Gezonde leefstijl

Gezonde leefstijl

Je goed voelen begint met een gezonde leefstijl. Maar het kan best lastig zijn om gezonde keuzes te maken. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Actief Zutphen ondersteunt inwoners van Zutphen om meer te bewegen. Mooi meegenomen: wie meedoet aan (sport-)activiteiten, ontmoet andere mensen. Zo word je niet alleen lichamelijk fitter, maar voel je je vaak helemaal beter.

Nieuwe GLI: Samen Sportief in Beweging

Heb je overgewicht? Dan kan de huisarts je verwijzen om te werken aan een gezondere leefstijl. Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) heet dat. Dit is een traject van twee jaar, waarin je werkt aan (meer) bewegen, (gezonde) voeding, stressvermindering, slaap en ontspanning. Verschillende specialisten helpen jou hierbij. Zo helpt de buurtsportcoach van Actief Zutphen je om meer te bewegen. En om dat ook vol te houden. 

Lees meer

wandelen in Zutphen

Beweegmakelaar

Wil je meer bewegen maar weet je niet hoe je moet beginnen? Of heb je het advies gekregen om meer te bewegen van een arts of fysiotherapeut, maar weet je niet wat je wilt of kunt? Actief Zutphen gaat graag samen met jou op zoek naar een activiteit die bij je past. Je kunt hiervoor terecht bij onze beweegmakelaar. Belangrijke vragen zijn: wat vind je leuk om te doen? Waar moet je zijn? Maar ook: wat houdt je tegen? Zo kom je op een fijne manier in beweging.

Pilates in Zutphen @Piekstudio

Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. JOGG richt zich op de leefomgeving van kinderen en jongeren: thuis, buurt, school, sport, vrije tijd, werk en (online) media. Met verschillende programma’s en projecten stimuleert Actief Zutphen hier een gezonder aanbod van eten en drinken, meer bewegen, voldoende ontspanning en slaap. We ontwikkelen deze projecten en programma's samen met partners zoals de gemeente, scholen en (welzijns)organisaties.

Suppen in Zutphen - Foto: sup@zutphen

Veelgestelde vragen

Ik wil heel graag meer bewegen, maar het lukt mij niet alleen. Wie kan mij helpen?

Wat doet een beweegmakelaar?

Waar kan ik me aanmelden voor de GLI Samen Sportief in Beweging?

Wat kost meedoen aan de Samen Sportief in Beweging?

Michiel  van der Beek
Michiel van der Beek
buurtsportcoach basisonderwijs, gezondheid en beweegmakelaar, JOGG-regisseur

Heb je nog vragen?
Wij helpen je graag verder!
stuur een mail