Gezonde leefstijl

GLI - Samen Sportief in Beweging

Heb je overgewicht? Dan kan de huisarts of praktijkondersteuner je verwijzen om te werken aan een gezondere leefstijl met een speciaal tweejarig programma: een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).

Actief Zutphen start jaarlijks één voorjaarsgroep en één najaarsgroep van het GLI-programma Samen Sportief in Beweging. Belangrijk verschil met andere GLI programma's is dat je gelijk vanaf dag 1 start met bewegen op je eigen niveau. 

Groep 1 van Samen Sportief in Beweging gaat vanaf maandag 27 mei 2024 van start. Aanmelden voor deze groep is niet meer mogelijk.

Groep 2 start in het tweede deel van 2024.
Aanmelden kan via je huisarts of praktijkondersteuner.

Let op: het programma Samen Sportief in Beweging vindt in de eerste 10 – 12 weken plaats op maandag van 15:00 tot 17:15 uur en op woensdagochtend van 09:00 tot 10:00 uur (schoolvakanties uitgezonderd).

Wat ga je doen?

In twee jaar werk je aan een actievere leefstijl, gezond(er) voedingspatroon, stressvermindering, slaap en ontspanning. Verschillende specialisten helpen jou hierbij. Zo helpt de buurtsportcoach van Actief Zutphen je om meer te bewegen. En om dat ook vol te houden. Je gaat onder andere samen op zoek naar een beweegactiviteit die bij jou past. 
De eerste 10 - 12 weken beweeg je vaak onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ook heb je wekelijks een groepsbijeenkomst met een diëtist.

Wil je weten of je voor zo'n leefstijlinterventie in aanmerking komt? Neem dan contact op met je huisarts of met de praktijkondersteuner. 

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om mee te doen? 

Wat houdt het programma precies in? 

Wanneer start Samen Sportief in Beweging?

Waar kan ik me aanmelden voor de  GLI Samen Sportief in Beweging?

Wat kost Samen Sportief in Beweging? 

Ik kom niet in aanmerking voor een Gezonde Leefstijl Interventie (GLI), maar wil wél meer bewegen? Wie kan mij helpen?

Michiel  van der Beek
Michiel van der Beek
buurtsportcoach basisonderwijs, gezondheid en beweegmakelaar, JOGG-regisseur

Heb je nog vragen?
Wij helpen je graag verder!
stuur een mail