Kennis & advies

Voor scholen

De gymles is op elke school een belangrijk onderdeel van het onderwijsprogramma. Maar hoe kun je bewegen nog meer inpassen in een toch al drukke schooldag? De buurtsportcoaches helpen je graag. Met leuke activiteiten, sport en spel kunnen kinderen even stoom afblazen, zodat ze daarna geconcentreerd verder kunnen werken. Dat bewegen goed is voor de motorische en sociale ontwikkeling, een gezond gewicht en nog veel meer is daarbij mooi meegenomen.

Benieuwd wat we voor jouw school kunnen betekenen? Neem contact op met buurtsportcoach Michiel van der Beek.

Buurt-Onderwijs-Sportteams

Actief Zutphen wil kinderen niet alleen op school meer laten bewegen, maar ook rondom huis of bij de sportclub. Daarom bouwen we aan een netwerk van Buurt-Onderwijs-Sportteams. Zo’n BOS-team bestaat uit experts op diverse gebieden. Van buurtsportcoaches en welzijnswerkers tot onderwijsprofessionals en mensen van de sportvereniging uit de buurt. Samen vormen ze een netwerk met als doel: kinderen gezond laten opgroeien, op school en in hun eigen wijk.

Watergym

Veilig kunnen bewegen in het water is belangrijk. En de meeste kinderen vinden zwemmen superleuk! Met watergym kan school hier op inspelen. Onder begeleiding van een zwemonderwijzer gaan leerlingen van groep 5 t/m 8 aan de slag met survival zwemmen, spelvormen, reddend zwemmen en zwemtechniek. Zo kunnen kinderen zich beter redden in het water. Een watergymles duurt 60 minuten. Voor 19 weken watergym betaalt de school per leerling 5,50 euro.
Meer informatie: bel 0575 538 700 of mail naar info@ijsselslag.nl

Aangepast sporten

Ook in het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs neemt sport en bewegen een belangrijke plaats in. Actief Zutphen werkt nauw samen met de revalidatiespecialisten van Klimmendaal en kan zo een passend sportaanbod verzorgen. Heb je vragen hoe je een leerling met aanpassingen mee kunt laten sporten? Ook dan kun je terecht bij Actief Zutphen.

Koningsspelen

Een mooie traditie, de jaarlijkse landelijke sportdag rondom Koningsdag! In veel steden en dorpen grijpen scholen en sportverenigingen deze dag aan om samen sport- en spelactiviteiten te organiseren voor kinderen. Actief Zutphen draagt de Koningsspelen een warm hart toe. We vragen welke scholen en verenigingen iets willen doen en brengen de verschillende initiatieven dan met elkaar in contact. We organiseren zelf geen activiteiten, maar denken wel graag mee.

Michiel  van der Beek
Michiel van der Beek
buurtsportcoach basisonderwijs, gezondheid en beweegmakelaar, JOGG-regisseur

Heb je nog vragen?
Wij helpen je graag verder!
stuur een mail