Nieuws

Wandel mee met de Zutphense Wandel Challenge 2024

woensdag 10 april 2024

Wandel mee met de Zutphense Wandel Challenge 2024

Wandelen is gezond. Het is ook nog eens leuk en gezellig. Zeker als je met anderen loopt. Wandel mee met één van Zutphense wandelgroepen en ervaar het zelf.  

Wil jij… 

  • genieten van leuke wandelingen  
  • je fitter en gezonder voelen
  • meer energie hebben
  • begeleid worden door professionals  
  • je diabetes onder controle krijgen
  • of diabetes voorkomen?  

De Zutphense Wandel Challenge is de lokale challenge, afgeleid van de Nationale Diabetes Challenge, die jaarlijks georganiseerd wordt door de Bas van de Goor-foundation. In de afgelopen negen jaar hebben duizenden mensen meegedaan met de Nationale Diabetes Challenge. Stap voor stap hebben zij ervaren wat wandelen met diabetes doet.   

Starten met wandelen

Wil jij gaan wandelen? Doe mee met de Zutphense Wandel Challenge. Samen met de wandelgroep, of alleen, ga je 20 weken wandelen. En weet je wat fijn is? Je hoeft niet sportief te zijn om mee te doen, je loopt op je eigen tempo en wandelt iedere week een stukje meer.  

De Zutphense Wandel Challenge start in de week van 6 mei 2024, en zal eindigen met een finaledag op zaterdag 28 september 2024 in Arnhem (meer informatie over de finale dag volgt). 

Er zijn meerdere wandelgroepen in de gemeente Zutphen waar je bij kunt aansluiten. Bij twee wandelgroepen sluit regelmatig een buurtsportcoach aan om je te ondersteunen:

Woensdag, start 10:30 uur. Locatie ’t Nut (Breegraven 1, Warnsveld) 
Vrijdag, start 10:30 uur. Locatie Waterkracht (Ruys de Beerenbrouckstraat 106, Zutphen)  

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat mensen door het wandelen betere bloedsuikerwaarden hebben. Veel van hen hebben ook minder medicijnen nodig. Daarnaast zorgt het wandelen voor meer energie en een betere conditie. Mensen verliezen gewicht en zitten lekkerder in hun vel. Door het wandelen in een groep vinden deelnemers bewegen leuker en leren ze veel nieuwe mensen kennen. Meedoen is dus niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook heel gezellig.    

Wil jij je aansluiten bij één van de wandelgroepen van de Zutphense Wandel Challenge? Neem dan contact op met Beweegmakelaar Michiel via beweegmakelaar@actiefzutphen.nl of 06 57 88 23 87.